7 subtile kroppsholdninger for å virke mer selvsikker

girl-photo

Både menn og kvinner er tiltrukket av folk med god selvtillit, men du vil bli overrasket over hvor mange det er som faktisk mangler dette. Den gode nyheten er at det ikke er vanskelig å late som om du har selvtillit, selv om dette ikke er tilfellet.

Hvis du av natur ikke er en selvsikker person, så trenger du ikke å bekymre deg. Det finnes nemlig ting som du kan gjøre for å virke mer selvsikker ovenfor andre.

1 – Ikke kryss armene.
Du har antageligvis hørt dette før, men du gir ut et tydelig signal om at du ikke er lett tilnærmelig når du krysser armene. Dette får deg også til å se lei deg og nedslått ut. Amy Cuddy, en forsker ved Harvard Business, sier at du faktisk øker stressnivået ved å krysse armene!

2 – Ta opp plass.
Desto mer plass du tar opp, desto mer selvsikker virker du. Cuddy sier at mens det ikke er en god ide å krysse armene, så er det å ta opp plass med hendene et tegn på makt, noe som hjelper deg med å gjøre krav på territoriet ditt.

3 – Se opp.
Det er en god ide å ha en positiv holdning, og med dette mener vi også at du bør gå rundt med hodet opp. Dette er et tegn på at du ikke er sjenert og at du er åpen til å snakke med hvem som helst. Med denne holdningen, maksimerer du oksygeninntaket og holder du musklene i takt.

4 – Lag øyekontakt.
Øyekontakt er en flott måte å vise andre at du er selvsikker i sosiale situasjoner. Det viser at du er villig til å engasjere deg, har en vennlig personlighet, og så klart, det viser at du har selvtillit. Folk med lav selvtillit har en tendens til å unngå øyekontakt fordi dette gjør dem ukomfortable, eller de vet rett og slett ikke helt hvor lenge de kan se på noen uten at det kommer over som ekkelt.

5 – Slå av telefonen.
I sosiale situasjoner er det viktig å ha selvtillit for å ha en hyggelig tid, så dette kan være et stort problem for folk som sliter med angst i sosiale settinger. Folk som føler seg utrolig ukomfortable i slike situasjoner vil ofte late som om de er på telefonen når noen prøver å snakke til dem. Istedenfor å skjule deg bak smarttelefonen og late som du har en samtale med noen på den andre enden, slå av mobilen og ha en samtale.

6 – Smil.
Det er altfor mange folk nå til dags som ikke smiler, noe som er ganske deprimerende. Du kan endre på dette ved å gi et smil til folk som går forbi. Folk får følelsen av at det er lett å komme i kontakt med deg, at du er vennlig og selvsikker!