6 tips på hvordan du setter grenser, slik at du får det du vil ha

get-what-you-want

Akkurat som alle andre ferdigheter, så er man enten født med evnen til å kommunisere tydelig det man vil ha eller ikke. For de av oss som ikke ble født med denne egenskapen, vi må stadig jobbe på å forbedre og eie den. Dette er selvfølgelig ikke noe du bør skjemmes over. Noen føler seg ikke selvsikker eller tror at de ikke fortjener det de ønsker i livet.

Her er seks tips på hvordan du kan presentere deg selv på en mer selvsikker måte og komme i søkelyset.

Begynn forsiktig.

Selv om du kanskje har lyst å gå ut og kreve alt på en gang, så fungerer det dessverre ikke sånn og du er nødt til å ta det rolig. Akkurat som alt det andre i livet, må du begynne med små ting, som for eksempel å spørre folk om de kan rydde etter seg eller be noen om å ikke snakke over deg. Dette kan være vanskelig for å begynne med, men du vil fort lære hvordan du kan si fra og kreve små ting uten problem.

Bli komfortabel med å si «nei».

Å være selvsikker betyr ikke bare å gå for det du vil ha, men også å ikke gjøre ting som du ikke har lyst til å gjøre. Det er viktig å si nei til folk av og til, fordi du kan jo ikke bestandig være der for alle og fortsatt ha tid til deg selv. Det er helt greit å fortelle dem at du ikke kan gjøre det, uansett om du har tid eller ikke.

Ikke føl deg skyldig.

Hvis du ikke har lyst å gjøre noe, så kan du jo bare si nei. Du trenger ikke å føle deg skyldig bare fordi du ikke er vant til å si nei til folk. Hvis du ønsker å sitte hjemme i godkroken og lese videre i yndlingsboken, så gjør det. Du trenger ikke å være på farten for andre folk hele tiden.

Utrykk hva du føler.

Du bør alltid prøve å utrykke hvordan du føler deg rundt andre. Du kan ikke gå ut ifra at folk er i stand til å lese tankene dine og vite hva du vil fra dem. Det er opp til deg å si fra hva du vil fra dem og, kanskje aller viktigst, trenger fra dem.

Les om hva det betyr å være selvsikker.

Når vi tenker på det å være selvsikker, så er det mange som antar at dette også betyr å være pågående og krevende. Dette er ikke bestandig sant. Det er faktisk mulig å være selvsikker uten å være krevende. Du bør også være godt kjent med hvordan du forbereder deg på visse situasjoner og lære deg hvordan du håndterer uforutsigbare reaksjoner.

Vær direkte.

Folk vil ha mye mer respekt for deg hvis du er åpen og ærlig med dem istedenfor å slå rundt busken. Selvsikre folk bruker takt når de forteller andre hva de vil ha gjort og fordi disse folk har respekt for deg, vil de være mer enn villige til å høre på deg. Husk, det å kommunisere tydelig og sette grenser handler om manerer og hvordan du sier ting.