Menn tenker over grunnene til hvorfor de fortsatt er single

scaredman

De som har vært single en stund har sikkert spurt seg selv ved flere anledninger hvorfor de fortsatt er singel. For noen er svaret fordi det har vært deres eget valg. Her har vi derimot kun spurt single menn som helst har lyst å være i et forhold hvorfor de tror at de fortsatt er single.

Noen av svarene viste en rekke ulike grunner: noen var redd for å bli avvist, noen valgte å ikke gjøre en innsats i å treffe kvinner, og andre føler seg usikre på hvordan de ser ut.

Det kan være vanskelig å finne noen som du kan ha et sunt og godt forhold med, men å være redd eller lat bør ikke være grunnen til hvorfor du er singel. Her finner du noen svar fra andre menn på hvorfor de fortsatt er singel.

Mikkel – «Jeg vet ikke hva jeg søker etter i en partner. Tanken på å være i et forpliktet forhold høres bra ut, men jeg har ikke funnet noen som får meg til å forplikte meg.»

Joakim – «Jeg er så redd for å bli avvist, å mislykkes, å ikke leve opp til andres forventninger på hva de ønsker i et forhold eller en partner.»

Lasse – «Det er mitt eget valg. Jeg har tatt mange dårlige beslutninger i fortiden som jeg fortsatt prøver å finne ut av.»

Bjørn – «Jeg prøver ikke engang. Det eneste jeg gjør er å dra på jobben og så dra hjem igjen.»

Lars – «Istedenfor å prøve å flørte eller sjekke opp noen, sitter jeg i et hjørne og synes synd på meg selv. Det er derfor at jeg er singel. Eller jeg venter til noen kommer opp og snakker med meg … Vanligvis gir jeg et kort svar og holder jeg meg deretter for meg selv. Som du ser, så er jeg nødt til å jobbe litt med selvtilliten min.»

Svein – «Mine standarder er så høye at jeg ikke ville date noen som har så lave standarder at de er villige til å date meg.»

Jens – «Jeg er for sjenert til å gå bort til en kvinne og jeg er ikke kjekk nok for en kvinne til å ta kontakt med meg.»

Kenneth – «Det hjelper hvis jeg tror at kvinnen jeg snakker er interessert i de samme tingene som kvinnelige familiemedlemmer. Da er det lettere å oppføre meg som vanlig. Det hjelper meg også til å innse at jeg ikke kommer til å ligge med eller gifte meg med alle kvinnene jeg snakker til.»

Terje – «Hvis jeg ikke tror at jeg kan gifte meg med deg, hvorfor skulle jeg date deg da?»

Markus – «Etter at den første kjæresten min dumpet meg etter et 5-års forhold, hadde jeg helt glemt hvordan man begynner et nytt forhold. Kanskje jeg fortsatt er puslet over hvordan det ble slutt, eller det faktumet at det i det hele tatt ble slutt … Jeg trodde at hun var den store kjærligheten … Jeg tok så absolutt feil.»

Bård – «Mitt siste forhold var helt forferdelig. Det var så dårlig at jeg helt har mistet lysten på å date. Det har gått to år nå, men med mindre jeg treffer noen som jeg blir hodestups forelsket i, så har jeg ikke tenkt å gi opp uavhengigheten min for noe mindre.»

Til alle disse mennene – vi føler med deg. Forhold kan gi oss langvarige sår og det kan kjennes som om du aldri kommer til å treffe noen igjen. Men Berice (redaktøren vår) har noen ord som vi kanskje alle bør huske.

«Oftere enn ikke, dater folk fordi de ikke vil være alene. Hvis den rette personen kommer inn i livet mitt, da skal jeg åpne meg opp, men jeg har ikke tenkt å endre på hvem jeg er bare for å ha noen i sengen min. Hvis og når den personen kommer inn i livet mitt, vil forholdet være naturlig, lettvint og ikke tvunget.»