De 4 mest populære misoppfatninger omkring nettdating

men-lose-interest

Mens vi går gjennom livet, håper vi alle å finne noen som vi kan tilbringe resten av livet vårt sammen med. Veldig lenge har det vært mest vanlig å sjekke opp folk på fest, gå på blind date og å date venner av venner … De siste årene har nettdating blitt veldig populært og mange folk møter hverandre på nettet takket være disse datingsider. Likevel er det fortsatt en del misoppfatninger ute og går omkring nettdating, noe som hindrer millioner av folk fra å faktisk ta dette seriøst. Selvfølgelig finnes det folk som kun registrerer seg på disse nettsidene ut av nysgjerrighet, men du vil bli overrasket over hvor mange som faktisk ikke engang fullfører registreringen.

Her er de 4 mest populære misoppfatninger omkring nettdating som hindrer folk fra å prøve det ut skikkelig.

  1. Datingsider er for tapere

Folk har en tendens til å tro at de som prøver ut nettdating gjør dette fordi de kanskje ikke er så attraktive, mangler sosiale ferdigheter eller rett og slett er tapere for å si det sånn. Dette kan ikke være fjernere fra sannheten. Mange som blir medlem av disse datingsidene er faktisk ganske suksessrike folk, men karrieren gjør at de har lite tid til overs for å finne seg en partner. En av de største fordelene med nettdating i teorien er at du faktisk kan treffe tusenvis av folk på en kveld, og dette er jo ikke tilfellet når du er ute på byen.

  1. Alle på nettet lyver

For en eller annen grunn blir folk på nettet sett på som løgnere med helt andre motiver. Dette er en av de viktigste grunner for at folk ikke stoler på nettdating. Hvordan kan man være sikker på at den man snakker med er den de sier at de er? La meg spørre deg følgende, hva er forskjellen på dette og når du treffer noen på en nattklubb? Du vet jo aldri om det en person sier er sant.

  1. Forhold via datingsider varer aldri

Mange folk har denne merkelige oppfatningen av at et forhold som begynner på nettet aldri kommer til å vare. Vi kan ikke fortelle deg at folk som møter hverandre på nettet kommer til å være i langvarige forhold (Internett og nettdating har ikke vært her så lenge ennå), men vi kan fortelle deg at en undersøkelse foretatt av eHarmony, viste at en tredjedel av 19 131 voksne folk i Amerika som ble gift mellom 2005 og 2012 fant hverandre på nettet. Dette betyr at omkring 6 313 par likte hverandre godt nok til å hoppe uti det og gifte seg. Av disse var det kun 5,96 % som skilte seg sammenlignet med 7,67 % blant de som ikke hadde truffet hverandre på nettet. Så, ifølge denne undersøkelsen er det mindre sjanse for at folk som fant hverandre på nettet skiller seg. Det er noe å tenke over!

  1. Nettdating er upersonlig og formularisk

Vi kan ikke nekte at vi ikke bruker nettet til utrolig mange forskjellige ting—nettbank, handle, underholdning og sosiale nettverk. Noen føler at nettet har tatt over den mer personlige ansikt-til-ansikt samhandlingen mellom folk og at nettdating er et eksempel på dette. Men faktisk så viser det seg at mange folk synes det er lettere å være åpne og å komme i kontakt med andre via meldinger og e-post enn å prøve å sette i gang en samtale med noen man møter. På datingsider har du en profil med informasjon som du kan bruke for å begynne en samtale. På en måte så er man mindre sårbar og tørr man kanskje å være litt modigere på nettet.