7 ting for å beskytte deg når du dater på nettet

online-dating-tips

Med stadig flere folk som bruker datingsider for å treffe andre og finne potensielle dater, er det blitt enda viktigere å beskytte seg selv. Nå betyr ikke dette at alle på datingsider er ute etter å ta deg, men det finnes alltid noen “råtne epler i kurven”, noe som er grunnen for stigmaet som finnes omkring nettdating.

Vi har derfor laget en liste med 7 ting du kan gjøre for å beskytte deg selv mens du dater på nettet og fortsatt ha en trivelig opplevelse.

1. Ikke gi ut personlig informasjon
Det er utrolig viktig at du ikke gir ut personlige opplysninger når du er på nettet. Du vet aldri hvem som befinner seg på den andre siden. Selv om dette virker helt åpenbart, så vil du bli overrasket over hvor mange som forteller hvor de bor, jobber og andre personopplysninger.

2. Ikke nøl med å undersøke hvem daten din er
Hvis du ikke er helt sikker på om personen du snakker med er den han/hun sier at de er, burde du undersøke litt ved å for eksempel bruke Google. Du vil jo være sikker på at personen har vært ærlig ovenfor deg og ikke har en kriminell bakgrunn eller lignende. I tillegg, kan du takket være Google Image-søk finne ut om profilbildet på profilen virkelig er et bilde av denne personen eller ikke. Du ønsker jo ikke å tro at du kommer til å møte Brad Pitt og ende opp med å møte Quasimodo istedenfor.

3. Vent litt før du gir mobilnummeret ditt
Du har kanskje lyst på en ordentlig telefonsamtale med personen som du har truffet på nettet. Likevel bør du vente litt før du gir ut mobilnummeret ditt til du er helt sikker på at personen er den de sier at de er. Det er absolutt et rødt flagg hvis personen fortsetter å mase om å få nummeret ditt!

4. Bli kjent med personen først
Datingsider krever ikke noen bakgrunnssjekk når man registrerer seg på siden, så du vet aldri helt hvem du snakker med. Dette betyr at du må prøve å bli kjent med personen før du bestemmer deg for å ta det neste skrittet. Hvis samtalen som du har med en person virker merkelig eller unaturlig, er det en sjanse for at du snakker med noen som du ikke burde stole på.

5. Fortell en venn hvor du skal
Når du har planlagt å møte opp med noen som du har truffet på nettet, er det lurt å fortelle noen som du stoler på hvor du skal treffe daten din og så mye informasjon om daten din som mulig. Sørg for at personen vet hvor de må begynne å lete etter deg og hvem som eventuelt er ansvarlig hvis noe skulle skje.

6. Unngå alkohol
Det er ganske vanlig å ta en drink på en første date – om det nå er alkohol eller noe annet. Selv om dette er helt greit når du møter opp med noen som du allerede kjenner, så bør du unngå å drikke for mye alkohol når du møter noen for første gang. Dette vil sørge for at du tenker klart og ikke ender opp med å gjøre noe du kommer til å angre på senere.

7. Sørg for at du ordner med egen transport
Om du nå kjører selv eller ikke, så er det best å sørge for du ordner med egen transport til og fra daten. Du vil jo ikke bli sittende fast på daten med en person som er ekkel og som du ikke liker.