7 viktige tips for de som dater på nettet

online-dating

Er du sikker på at du vet absolutt alt om nettdating?

Sju viktige tips for de single som prøver seg ut i datingverdenen på nettet; ting du bør være forberedt på og hvordan du best kan navigere deg rundt den virtuelle verdenen full av romantikk.

Nettdating er en helt ny verden for seg selv. Hvis du trodde at du hadde problemer med de mer tradisjonelle dating-scenarioer, da vil du oppdage at nettdating også har sine egne utfordringer. Men samtidig så kan den også være utrolig gøy. Her er noen nyttige tips å ha for hånden:

1. Du er kanskje ikke den eneste – Det kan være lurt å psykologisk forberede deg på det faktum at det ikke er uvanlig for single som dater på nettet å date flere folk på samme tid, for å teste farvannet. Dette er helt vanlig og det er ingen forpliktelse å kun date en person om gangen inntil et forhold begynner å bli seriøst. Jo snarere du aksepterer dette, jo lettere vil det være for deg å ikke bekymre deg om små ting.

2. Bilder er viktige – Like viktig som personens profilbilder er for deg, så er dine viktige for andre. Prøv å laste opp bilder som du nylig har tatt og som best fremstiller din personlighet. Dette er den beste måten å tiltrekke partnere som du kan utvikle et flott forhold med.

3. Første dater – Disse er de mest vanskeligste og kan være utrolig nervepirrende. Hva du må prøve å huske er å være deg selv. Hvis daten ikke går så bra eller en neste date virker usannsynlig – kan du alltid prøve å matche med andre. Nøkkelen er å ha det gøy og finne noen som du går godt i lag med.

4. Samtaler er viktige – Noe som kan være annerledes fra å treffe folk ansikt-til-ansikt, er at det du sier og samtalene du har er like viktige og attraktive som dine bilder og profilen din. Vær oppmerksom på at din potensielle date konstant vil dømme deg ved hva du sier og hvordan du reagerer på henne/ham.

5. Vær forberedt på overraskelser – Du ville ha blitt sjokkert hvis du visste hvor mange folk som er positivt eller negativt overrasket over deres første date med noen de har snakket med på nettet en stund. Så, vær forberedt på overraskelser. Det skjer ofte at din oppfatning av noen er totalt annerledes når du treffer dem i virkeligheten, og de kan til og med se ganske annerledes ut enn på sine profilbilder.

6. Finn ut litt om personen på forhånd – En fordel med nettdating er at du allerede har litt informasjon om denne personen før dere fysisk treffes på en første date, slik at du kan forberede deg litt. Ved hjelp av profilen og interessene, kan du undersøke ting før du møter dem og tenke over ting som du kan si og spørre om.

7. Ta det rolig – Det er lett å fort bli ivrig og begynne å forestille seg at man har truffet sin sjelevenn. Det er derimot veldig vanlig for folk å holde litt tilbake og ikke nødvendigvis vise hvem de virkelig er. Dette gjelder spesielt for nettdating. Det kan derfor være lurt å vente litt før du begynner å dagdrømmer.