Hvorfor tvisten på 80/20-regelen vil gjøre par lykkeligere

80-20-Rule

Om du nå er kjent med denne regelen eller ikke, så er sannheten at de fleste forhold kun gir deg 80 % av det du trenger/ønsker fra et forhold. Det er derfor 20 % av det du “ønsker” deg fra et forhold som mangler. Veldig trist, men sant, så er det denne 20 % som ofte er årsaken til hvorfor en partner er utro og eventuelt ødelegger et ellers perfekt og flott forhold.

Hvorfor er dette? Hvorfor er det så viktig å oppfylle denne 20 %? Er det virkelig så viktig at partneren din har fordypet seg i Shakespeare eller kan løpe en maraton? Eller, kanskje sannheten er at du ikke er fornøyd med deg selv og leter etter noen som kan få deg til å føle deg bedre.

Viste du at 80 % av alle problemene som vi har med andre folk i livet vårt faktisk er problemer som vi har med oss selv. Kun 20 % av alle problemene er faktisk relatert til selve forholdet. Ja, dette stemmer helt! De fleste problemene som du opplever i forholdet har noe å gjøre med dine egne problemer.

For å få 80/20-regelen til å fungere for deg, er det viktig at du først jobber med dine egne problemer før du overhodet begynner å tenke over å takle de 20 % som har med selve forholdet å gjøre. Hvis du ikke gjør dette, vil du alltid bli sittende fast med den 80 %-delen av forholdet og aldri være i stand til å bygge et meningsfylt forhold.

La oss prate litt om mennene og kvinnene som du dater. Begge kjønn oppfører seg på en måte som er litt offensivt, men måten du forholder deg til dette på når de oppfører seg offensive handler ikke om hvordan de oppfører seg, men heller hvordan du velger å reagere på dem. Du kan ikke bestemme hvordan noen bør oppføre seg eller ikke ettersom de selv må ta ansvar for hvordan de handler. Likevel kan du selv kontrollere hvorvidt du lar dette påvirke deg og hvordan du reagerer på dette.

Dette gjelder også med hensyn til de tingene som de sier. Noen ganger kan de si noe og så er det opp til deg hvordan du tolker dette. Det er hvordan du tolker hva som blir sagt som kan avslutte en samtale eller til og med et forhold. Du må kunne se på deg selv og realisere at det du tolker ikke kommer til å være det samme fra situasjon til situasjon.

Så, neste gang du er i et forhold, om det nå er et platonisk eller romantisk forhold, og ting begynner å utvikle seg i en negativ retning, må du prøve å reflektere over hva som skjer inni deg først og så se hva som skjer. Du vil da være bedre i stand til å analysere og forstå en situasjon og kanskje til og med reagere på en annen måte med for eksempel litt humor eller lignende neste gang.

Hvis du virkelig ønsker å bygge et langvarig forhold, må du jobbe med de 80 % som dreier seg om dine indre følelser og egne problemer før du kan gjøre noe med de 20 % som dreier seg om problemer i selve forholdet. Glem heller ikke at du vil trenge hjelp fra din partner for å fikse de 20 % ettersom det “tar to personer å danse tango” når du er i et forhold. Hvis du synes at det er vanskelig å jobbe med dine egne problemer, kan du kanskje be om hjelp utenfra. Noen ganger trenger du å se perspektivet fra en annen vinkel for å få bedre innsikt i hva det er som går galt.