Samtaleemner som er trygge å snakke om på en første date

bad-dating

Første dater kan være euforiske opplevelser hvis det går bra og dere går godt i lag, men de kan også være katastrofale hvis du gjør noe eller sier noe som kan fornærme daten din.

Vi kjenner allerede til emnene som vi absolutt ikke må snakke om på den første daten (politikk, religion eller eks-kjærester), men du kan heller ikke sitte der og snakke om prisen på te i Kina eller den siste hetebølgen.

Finn det perfekte temaet mellom kjedelig og skandaløst med disse trygge forslagene på hva du kan prate om på en første date:

Gi et kompliment

Du kan ikke gå feil ved å gi daten din et kompliment om hvordan hun ser ut, spesielt fordi hun antageligvis har stått foran speilet hele dagen for å se best mulig ut for daten. Selv om det er noe du ikke vil snakke timevis om, så er det fortsatt sosialt akseptert (og kanskje til og med forventet) å gi henne et kompliment. Du må bare passe på at komplimentet er høflig og ikke høres altfor ekkelt ut. Du kan ikke gå feil ved å si noe som, «Du ser fantastisk ut!» eller «Den kjolen passer deg godt.»

TV, musikk og bøker

Du kan bryte isen ved å begynne kvelden med et spørsmål som, «Hva har du sett på/lyttet til/lest i det siste?» Velg ett og spør om de andre senere i løpet av daten. Dette gir henne muligheten til å snakke om hennes favoritter og du kan svare tilbake med å fortelle om dine favoritter. Dette er ikke bare en god måte å bryte isen på, men det gir deg også sjansen til å oppdage nye ting eller vice versa.

Hobbyer

Det er to måter du kan spørre daten om hva de er interessert i. Du kan enten være rett fram og spørre dem direkte hvilke hobbyer de har, eller du kan gjøre dette mer indirekte ved å spørre hva de liker å gjøre i helgene eller fritiden. Dette gir dem muligheten til å gi et svar som du kan gå videre innpå. For eksempel, hvis de liker å lage et stort måltid, kan du spørre dem hva som er favorittrettene deres eller om de noensinne har vært på et matlagingskurs (hvis ikke, kan dette være en flott mulighet til å be dem med ut på en neste date!).

Familie

Kanskje den enkleste måten å få vite mer om familien hennes er å spørre om hun har søsken. Dette kan lett ende opp med spørsmål om hvor de bor, om foreldrene, hennes barndom og så videre. Det er nyttig informasjon når du prøver å finne ut om dere passer sammen. Når du spør henne om familielivet hennes, sørg for at spørsmålene du stiller er nøytrale, fordi du vil jo ikke at hun skal få følelsen av at du er en psykolog.

Jobb

Ved et bestemt tidspunkt eller i løpet av en annen date, kommer samtalen til å handle om hva dere begge to jobber med. Det er ikke lurt å spørre om dette med engang du treffer noen, fordi det kan komme over som litt overfladisk. Når du spør om jobben hennes, kan du gå videre og spørre om det var karrieren hun alltid hadde drømt om, eller hva hun heller ønsker å gjøre.

Selv om disse spørsmålene kanskje ikke er de mest interessante eller dype, så kan de være en god måte å bli bedre kjent med daten din på, og de kan føre til dypere samtaler hvis du stiller de rette spørsmålene.